studiebegeleiding

Druk, druk, druk...

We leven in een almaar veeleisender tijd. In alle sectoren en domeinen wordt de lat steeds hoger gelegd, zelden lager. Dit geldt niet in het minst voor onze schoolgaande pupillen. Hoewel Vlaanderen internationaal nog steeds torenhoog scoort qua onderwijs, gebeurt dit niet zonder zware inspanning, ja vaak zelfs ten koste van gezondheidsperikelen, stress, burn-out etc.

En toch wil iedereen graag z’n kinderen ‘op hun plaats’ krijgen later dankzij een goed diploma, een brede waaier aan vaardigheden, etc.

Studiebegeleiding Frans / Latijn

teacher-1276277_1920

We constateren dat veel jongeren op heden nood hebben aan extra begeleiding om stand te houden in de gekozen onderwijsrichting. De vraag naar studie-coaching is dan ook enorm. Ook in deze sector voel ik me geroepen, als ex-leraar middelbaar onderwijs, mijn steentje bij te dragen. Ik begeleid jongeren voor de vakken Frans en Latijn.

Een studiecoach doet meer dan de geziene stof reviseren. Een goede coach is in staat zijn pupil te motiveren, te enthousiasmeren voor het vak waar hij moeite mee heeft. Via individuele aanpak-op-maat leggen we zwakke punten bloot. We gaan op zoek naar de ontbrekende schakels in het assimilatieproces. Eénmaal de klik gemaakt, laten we de nieuwe inzichten beklijven via extra oefeningen.

Hoe?

Ik beschik over een uitgebreid arsenaal didactisch materiaal, of sprokkel desnoods het nodige bijeen op internet. Ik beschik over speciale materiële accommodatie voor bijles, maar verplaats me ook in regio West-Vlaanderen mits tussenkomst voor de vervoerskosten. Nog een optie is via webcam.

Uiteraard houd ik eraan ouders, leraars bij de coaching te betrekken en hen via permanente evaluatie op de hoogte te houden van de geboekte vorderingen.

Hebt u nood aan studiebegeleiding?

Neem gerust contact op!